Vpis

Veseli nas, da ste nam zaupali in vpisali svojo deklico v vadbo ritmične gimnastike. Da bo deklici vadba zanimiva in da se bo deklica res veliko novega naučila, zraven pa se tudi zabavala, bomo poskrbeli mi. V PRK Harmonija želimo pritegniti najširši krog deklic na območju KOROŠKE k rekreativni vadbi ritmične gimnastike. Naš cilj je nuditi ritmičarkam veliko veselja brez prekomernih naporov, ki so sicer v tekmovalni smeri vsakega športa neizogibni.

Deklica za vadbo potrebuje: 

  • Oprijeto športno opremo: majico in pajkice ali telovadni dres.
  • Nogavičke: gibljivost stopala je pri vadbi zelo pomembna, zato namesto šolskih copat priporočamo debele nogavičke ali ritmične copatke (za tekmovalni program- »špički«, ali jazz-copatki, katere lahko naročite tudi pri nas)
  • Poskrbite, da ima deklica spete lase ali da ima s seboj elastiko, sponko ipd.
  • Klubsko izkaznico.

Vadba bo potekala po vnaprej določenem programu. V šolskem letu imamo 60 učnih ur, ki jih kombiniramo v dveh programih: ritmične gimnastike in plesa. Nadaljevalni oz. tekmovalni program ima 140 učnih ur, ki ga tudi kombiniramo.

Ob novem letu in ob koncu šolskega leta bomo pripravili nastop, na katerem bodo deklice pokazale, kaj so se naučile.

V primeru odsotnosti vaditeljice bo poskrbljeno za nadomeščanje. Če to ne bo mogoče in bo vadba odpadla, bomo vadbeno uro čim prej nadomestili. Vse potrebne informaciji boste našli na naši spletni strani www.klub-harmonija.com

Pridobivanje samozavesti

Samozavest deklic gradimo z veliko pohvalami na vsakem treningu. Vaditeljice skrbijo za to, da dekleta med seboj komunicirajo na pozitiven način, to je brez posmehovanja in negativnih komentarjev ter pohvalijo dekleta, kadar druga drugo spodbujajo z vzkliki in ploskanjem, na primer pri tekmovalnih igrah in pri prikazu vaj. Primer dodatne stimulacije za prizadevanje je podelitev naslova: Mala Zvezdica na vsakem treningu je to druga deklica, ki vodi ogrevanje, stoji v ospredju pri celotnem poteku vadbe in izbere igrico, ki se jo igrajo na koncu.

Ob zaključku naj še enkrat poudarim, da je program PRK Harmonija rekreativne narave, namenjen zadovoljstvu otrok in skrbi za njihovo fizično in psihično moč. Tu ni prostora za medsebojno kosanje in tekmovalnost. Do deklic gojimo spoštljiv in topel odnos, upoštevamo njihovo različnost in temu primerno oblikujemo vadbo. Vaditeljice pokažejo svojo naklonjenost vsem deklicam v enaki meri, poleg tega skrbijo za dobre odnose med dekleti v skupini, pa tudi za pozitiven odnos do sotekmovalk.

Vsako tekmovanje ali nastop mora biti za deklico praznik, priložnost za druženje in oblikovanje pozitivnega načina razmišljanja. Trenutki, v katerih pokaže, kaj se je naučila, ji morajo ostati v spominu prav tako pa tudi trenutki, ko je premagala svoje strahove. To so torej trenutki napolnjeni z veseljem in srečo, ne glede na uvrstitev, ki jo je dosegla. Vaditeljice se zavedamo velike odgovornosti, ki jo nosimo pri svojem delu. Deklicam moramo dati znanje, ki jih bo naredilo samozavestne in bo v njih prebudilo željo, da se naučijo še več. Pokazati jim moramo, kaj je športno obnašanje in jih za takšno obnašanje tudi navdušiti.

Za vprašanja, pogovor ali pripombe se povežite direktno s strokovnim vodjo Kluba Harmonija, Tatjano Sušek (031/549-873) ali info@klub-harmonija.com in tatjana.susek@gmail.com

Športni pozdrav!

 

Prijavnica (klikni tukaj za prenos PDF dokumenta)

Fotografije